dinsdag 17 mei 2011

Chocolade

Hey,
Onze oven is thuis al sinds december kapot en in ons vakantie huisje hadden we eindelijk weer een oven. Ik was in de libelle aan het lezen en zag daar een recept voor een chocolade taart/cake. Die heb ik in de vakantie gemaakt en daar foto's van gemaakt. Lees snel verder voor het recept.
Het recept voor 4 personen :
  • 2 eieren.
  • 100 gram pure chocolade in stukjes.
  • 30 gram bloem.
  • een snufje zout.
  • 25 gram suiker.
  • 100 gram boter.
Ik heb dit verdubbeld want anders was het te weinig.

De benodigdheden :
















  1. Suiker.
  2. Bloem.
  3. Zout.
  4. Roomboter.
  5. Pure chocolade.
  6. Eieren.
  7. De bakvorm.
  8. Een mixer of iets om het mee te kloppen.
  9. Een weegschaal.
  10. Een kom om het in de maken.
  11. Een kleine pan.
8 t/m 11 staan niet op de foto.

De bereiding.
1. je doet de suiker in de  kom samen met de eieren, dit klop/ mix je tot 1 mengsel.

2. Dan weeg je de bloem af en mix je dat samen met het eimengsel.

3. Je pakt een stukje boter en hier vet je de bakvorm mee in, je kunt er ook nog een beetje bloem in doen en dat rond schudden.

4. Je doet de boter met de chocolade in het pannetje en laat het langzaam smelten tot 1 mengsel. ( je moet tegelijkertijd alles door elkaar roeren)

5. Je giet het chocolade mengsel bij het eimengsel en roert het tot het 1 geheel wordt.
6. Je giet het beslag in de bakvorm(en) en zet het in de oven.Zorg ervoor dat de oven voorverwarmd is (200 C).
7. laat de taart/cake 10 minuten in de oven misschien zelfs iets korter en dan heb je een warme chocoladetaart met een zachte vloeibare vulling.

Dit is de chocolade cake/taart.  Je ziet dat de randen niet meer tegen de cake vorm aanzitten dat komt denk ik omdat ik er ook nog bloem in had gedaan. Mijn cake/taart moest er ook nog iets korter in en er moest nog een beetje meer suiker bij. Maar oefening baard kunst.
Liefs Anne.

3 opmerkingen: